Het einde van traditionele televisie

Nou ja, da’s een beetje een dramatische titel maar het trekt wel de aandacht. Nee, zo’n vaart zal het wel niet lopen. Er is echter wel wat aan de hand.

In een onlangs gepubliceerd onderzoek uitgevoerd door ICM in opdracht van de BBC blijkt dat online video wel degelijk marktaandeel van traditionele televisie aan het afsnoepen is.

– 75% van de ondervraagden stelde dat ze meer online video bekijken in vergelijking met een jaar geleden.
– 43% is daarom minder traditionele televisie gaan kijken
– slechts 9% gebruikt online video regelmatig, en 10% stelde dat ze verwachten in de toekomst meer gebruik zullen maken van dit nieuwe medium.

De sterke opkomst van YouTube, het succes van de iTunes Store en de experimenten met mobile TV op je GSM zorgen ervoor dat meer en meer consumenten bekend raken met het fenomeen. Volgens specialisten is het echter niet te verwachten dat traditionele televisie zal verdwijnen. Er zal meer een tweedeling plaats gaan vinden in de manier waarop we televisie consumeren: lineaire programmering (zoals we gewend zijn) en on-demand programmering.

http://www.technewsworld.com

DigiRedo take: Logisch. Een dag blijft bestaan uit 24 uur. Als je dus meer achter de computer zit ga je dus iets anders minder doen. Wanneer je series op je computer al bekijkt ga je dus minder achter de televisie zitten.
Lijkt me trouwens een gezonde ontwikkeling, dat video on-demand. Beetje flexibiliteit in je leven. Wie is er tegenwoordig nu om precies acht uur thuis voor het journaal? trouwens, wanneer kunnen wij hier in Nederland eens series van iTunes downloaden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: