Nog 3 nachtjes slapen

Wij, als doorgewinterde MacFreaks, worden altijd een beetje onrustig rond deze tijd van het jaar. Wat is er namelijk aan de hand? Aanstaande dinsdag geeft onze Goeroe, Steve Jobs (baasje van Apple, ook wel ‘His Steveness’ genoemd onder intimie) zijn Keynote voor de start van het MacWorld 2007 evenement. Ome Steve tovert dan de nieuwste producten van Apple uit zijn hoed, en meestal zitten daar hele coole dingen tussen.

Ik ben ooit één keer naar een Keynote van Steve geweest (in Parijs) en het is heel raar om in een zaal van 3,000 übergeeks naar een verhaaltje van een CEO te luisteren. Eerlijk is eerlijk, de energie was voelbaar…

69_1167827400_jobs_steve_apple04-140.jpg

Affijn, wat staat er -volgens de geruchtensites- dit jaar op het programma?

iLife 07 en iWork 07
Met name iLife 07 zal interessant worden omdat dit de basis vormt voor onze filosofie: eenvoud en creativiteit. laten we eerlijk zijn, alle programma’s op zichzelf zijn onovertroffen en de combinatiemogelijkheden van de verschillende pakketten maakt het ‘af’.
iWork 07 zou ook een spreadsheetprogramma gaan bevatten. Kan ik voor het eerst helemaal Microsoftvrij zijn…

Nieuwe displays
Ja, met ingebouwde iSight. Denk dat ik dan toch mijn iMac maar inruil tegen een MacBook Pro + nieuwe display

De ander helft van Leopard (aka Mac OS X 10.5)
Tijdens de WWDC hebben we de eerste helft gezien, dinsdag krijgen we de ‘supergeheimgehouden’ features te zien. Integratie met Windows, nieuwe look and feel….

iTV (of hoe het dan ook mag gaan heten)
De eerste serieuze stap om de PC de woonkamer in te krijgen. We weten allemaal dat de Media Center PC nou niet echt succesvol is. Ik heb het ook noit echt begrepen. Wie wil er nou z’n foto’s. films, muziek op twee computers hebben staan? Eén in de studeerkamer (of waar de ‘gewone’ computer dan ook mag staan) en één in de huiskamer. Apple introduceerde in 2006 het conceptmodel van de iTV: een klein kastje van €299 die de content van de hoofdcomputer (Mac of PC) draadloos opvangt. Eindelijk videopodcasting op je TV! In het voorjaar 2007 zou dit gadget geïntroduceerd worden.

iPod phone
De hele wereld is al 4 jaar aan het speculeren wanneer dat kreng nou eens gaat komen en hoe ‘ie eruit zal gaan zien. Zou het nu eindelijk gaan gebeuren? Wall Street hoopt er zo hard op dat de waarde van de Apple aandelen al een tijdje onderhevig is aan schommelingen gebaseerd op geruchten over de ‘iPhone’.

One more thing
De Keynote duurt dit jaar twee uur, en dat is lang. Ik verwacht minstens een OMT’tje.

Aan de ambities van Apple ligt het zeker niet, afgaande op de teaser op hun website:

welcome2007_20070101.jpg

Dinsdagavond niet storen graag. Dank U.

Advertisements

One Response to Nog 3 nachtjes slapen

  1. Snexlex says:

    I hope this will make my Steve Jobs stocks go up so I make some money on it 🙂 http://www.trendio.fr/word.php?language=en&wordid=745

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: