Nieuwe Apple producten: een revolutie voor podcasting?

Drie posts terug schreven we het al: Apple’s nieuwe producten aangekondigd tijden de MacWorld Keynote door Steve Jobs. Geen nieuwe displays, iLife 07 of Leopard. Maar wel twee -volgens Steve- revolutionaire producten.

Ten eerste de Apple TV. Een kastje die je content vanaf je computer (Mac of PC) draadloos doorstuurt naar je TV. Alles wat in iTunes zit kan op de TV gezien/beluisterd worden. Te koop in februari voor €299.

appletv_frnt_rem.jpg

Ten tweede werd dan toch de iPhone geïntroduceerd. Lang verwacht, toch gekomen. Een widescreen iPod met multi-touch screen, een revolutionaire mobiele telefoon en een internet communicator. Te koop in de US in juni voor $499 en $599 (4 GB en 8 GB), in Europa 4e kwartaal.

iphone_inhandhome1.jpg

Zeker de iPhone webpagina is de moeite waard om te bekijken.

Wat kunnen deze producten betekenen voor podcasting en User Generated Content? Eén van de belangrijkste punten is natuurlijk dat podcasts nu niet alleen op de computer en op de iPod/MP3-speler geconsumeerd kunnen worden, maar voor het eerst ook in de huiskamer. Dat betekent een hele nieuwe wereld voor podcasts. Kun je je voorstellen, One more Thing-podcast over je boxen en de laatste aflevering van Ask A Ninja op de TV? Ik denk dat dit weer een stapje dichter bij de uiteindelijke doorbraak voor podcasting (of: mediaconsumption on demand) is bij het grote publiek.

Over de iPhone en het gebruik van podcasting is nog maar weinig bekend. Natuurlijk kan de iPod functionaliteit gewoon podcasts afspelen, maar gezien er een full-function webbrowser inzit kunnen nu ook blogs overal gelezen worden. Bovendien zou het me niet verbazen als je ook op je iPhone direct podcasts kunt binnenhalen. Jammer genoeg moeten wij er hier nog ff op wachten.

PS: ja, de Apple TV is inmiddels besteld…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: