Ook een centje bijverdienen

Podcasting gaat ‘big business’ worden, volgens een onderzoek gedaan door eMarketer, beschreven in een artikel van Mediaweek.com.

Op dit moment is de podcastadvertentiemarkt (let op: Scrabbble) zo’n $80 miljoen. Maar tegen 2011 moet deze markt gegroeid zijn to $400 miljoen. Dat is nog altijd een schijntje van de $20 miljard die interactieve reclame opleverd, maar toch niet geheel insignificant.

De reden voor deze groei zou, volgens het onderzoek, veroorzaakt worden door bemoeienis van, jawel, Google. Dit bedrijfje zou een podcastversie aan het ontwikkelen zijn van hun AdSense die ervoor zou kunnen zorgen dat iedereen advertentiemogelijkheden in kan bouwen.

De schrijver gelooft overigens niet in een enorme groei in podcastgebruikers. In een onlangs uitgevoerd onderzoek in de US blijkt dat slechts 12% van de Amerikanen wel eens een podcast geluisterd heeft en slechts 1% dit regelmatig doet.

Maar, zo stelt de auteur, de groep van zo’n 3 miljoen mensen is wel heel erg interessant vanwege de enthusiasme. De groep kan perfect getarged worden voor allerlei reclame uitingen, aangezien ze zelf hebben gekozen voor het medium en het onderwerp.

Podtrac, een bedrijf dat podcasters helpt met het opbouwen van hun netwerk, ziet een gestage groei van grote spelers op de podcastmarkt. Grote jongens zoals Warner Bros, HBO, Honda, Dell en T-Mobile hebben zich allemaal in podcastvijver gewaagd. Men verwacht nog meer grote spelers.

90928249_665a187e80.jpg

DigiRedo take: Ik vraag me af hoe de luisteraar gaat reageren als de podcastuitzendingen doorspekt worden van reclame. Eén van de redenen voor mijzelf om naar podcasts te luisteren is het feit dat ik niet gestoord wordt door die ongelooflijk irritante radioreclames. Beetje sposoring aan het begin en eind vind ik niet zo erg, maar niet in de podcast zelf.

Advertisements

One Response to Ook een centje bijverdienen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: