De week volgens Reuters

reuters.jpg

Voor het afsluiten van de week nog even snel op een rijtje welk gerelateerd nieuws Reuters deze week voor ons in de wereld heeft gebracht.

In 2008 kiezen de Russen een nieuwe president. Uiteraard zal ook in dit land de hele mikmak aan media ingezet worden om kiezers te winnen. Nieuw deze keer is dat Dmitry Medvedev, de First Deputy Prime Minister die zich ook kandidaat heeft gesteld, het web gaat inzetten voor z’n boodschap te verkondigen. Volgende maand zal hij een webconferentie houden, een privilege die eigenlijk alleen voor de president is weggelegd.

En hoewel de Russen experimenteren met webcasting gaat Amerika YouTube gebruiken om hun kandidaten te prijzen. Ze hebben zelfs al een eigen kanaal op dit nieuwe medium gekregen. Het gaat dus best wel goed met YouTube. Ze sloten deze week ook nog een deal met de BBC, die showtrailers en andere content gaat aanbieden.

Het moest maar eens afgelopen zijn met de hegemonie van MySpace en FaceBook, moet Marc Andreessen (mede-oprichter Netscape) gedacht hebben. Hij lanceerde deze week een nieuwe service, Ning, genaamd die gebruikers de mogelijkheid geven zelf sociale websites op te zetten. “Andere sociale netwerken vragen je lid te worden van hun wereld. Wij geven mensen de mogelijkheid die wereld zelf te maken”, aldus Gina Bianchini, CEO Ning.

Dat mensen gek zijn op dieren dat wisten we al, maar de Hollanders zijn soms helemaal van de zotte. De site www.dier-en-mens.nl is een ontmoetingsplaats voor dierenliefhebbers. Of je nu een iemand zoekt die ook stapelgek op vogelspinnen is of een leuke dame die kanariepietjes kweekt.
Goed nieuws voor de vrijgezelle mannelijke lezers; er blijken meer vrouwen dan mannen op de site geabonneerd te zijn. Dus snel kopen dat kanariepietje (spin is af te raden) en aanmelden…

In de tussentijd geeft de RIAA (de BUMA/STEMRA van de USA) niet op. Na oude vrouwtjes en minderjarigen te hebben aangeklaagd voor het illegaal downloaden gaan ze nu massaal de studenten aanvallen. Goed nieuws: als de studenten stoppen met downloaden hoeven ze niet voor te komen. Gelukkig… dat zal helpen.

Kijk, een beetje downloaden kan geen kwaad, in ieder geval niet voor je gezondheid. Gaming daarentegen kan uiteraard levensgevaarlijk zijn. Zeker als je 7 dagen non-stop achter de computer zit en ook nog eens 150 kg weegt. De combinatie is een 26 jarige Chinees teveel geworden. Hij overleed aan een overdosis Call of Duty.

One Response to De week volgens Reuters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: